Het Duitse mannenblad Men's Health plaatst voor de allereerste keer een transgender op hun cover. Fitnessmodel Benjamin Melzer siert samen met vier andere mannelijke modellen de cover van het aprilnummer nadat hij door de lezers van het blad als favoriet naar voor kwam in een internetpoll.

Benjamin Melzer kan zichzelf de allereerste transgender noemen die op de cover van het Duitse mannenblad Men's Health prijkt. Het Duitse fitnessmodel hoopt zo invloed uit te oefenen op de manier waarop tegen transgenderschap wordt aangekeken.

"Zoveel mensen verbergen hun ware zelf. Ik wil de transgendergemeenschap zichtbaarheid geven, aantonen dat we normale mensen zijn," vertelt Benjamin Melzer in de Daily Mail. "Toen ik zelf volop naar antwoorden aan het zoeken was, had ik niemand tegen wie ik op kon kijken. Maar zodra ik zelf mijn transformatie afgerond had, besefte ik dat ik die rol op mij kon nemen zodat anderen wel een rolmodel ter beschikking hebben."

Tot zes jaar geleden ging Benjamin Melzer zelf nog als Yvonne door het leven. In 2012 was zijn transformatie compleet en sindsdien werkt hij als fitnessmodel.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly