Return to site

Man ontvangt eerste Penis Transplant in de Verenigde Staten

Bron: New York Times - Fusion Net

Een man wiens penis werd verwijderd vanwege kanker is de eerste penistransplantatie ontvanger in de Verenigde Staten, in het Massachusetts General Hospital in Boston. Thomas Manning , 64 , een bank koerier, onderging een 15- uur transplantatie. Het lichaamsdeel kwam van een overleden donor. "Ik wil terug zijn wie ik was, " zei Manning op vrijdag in een interview in zijn ziekenhuiskamer. Zittend in een stoel, zei hij dat hij zich goed voelde en had nauwelijks pijn ervaren.

De operatie is een experiment van een onderzoeksprogramma met het uiteindelijke doel het helpen van gevechtsveteranen met ernstige verwondingen, evenals kankerpatiënten en slachtoffers van ongevallen. Als alles volgens plan verloopt, moet normaal urineren mogelijk zijn binnen een paar weken, en seksuele functie in enkele weken tot maanden, zei Dr Cetrulo .

Hij zal voor de rest van zijn leven medicatie moeten nemen dat afstoten voorkomt. Een van hen, tacrolimus, lijkt zenuwregeneratie versnellen en kan bijdragen tot de herstelfunctie van de transplantatie, aldus Dr Cetrulo .

Video Interview 

FTM Surgery - Penis transplants

Ik denk niet dat we zijn klaar voor een transplantatie voor een transman omdat het een beetje anders is qua weefsel vereisten", aldus Dr. Loren Schechter. Een transgender transplantatie ontvanger zou een urethrale wederopbouw, reconstructie van het scrotum, en verwijdering van de vagina, vereisen. Nog maar te zwijgen over het bevestigen van bloedvaten, zenuwen, de urethra, en erectiele weefsel. "Hoewel het mogelijk is op een gegeven moment, denk ik dat het nog nadere studies vereist ... Ik denk niet dat het nog niet helemaal klaar is voor de transgender bevolking.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly