Return to site

Mijn allereerste binder

Wat je altijd al hebt willen weten over Binders maar nooit durfde vragen

BuzzFeed News heeft 2 deskundigen geïnterviewd over Binding. Dane Menkin is een gediplomeerd arts in het Mazzoni Center in Philadelphia. Elia Renard is een Canadese video game designer en bindt sedert drie jaar haar borsten in. Zij geeft tips uit eigen ervaring mee.

Wat is Binding precies?

Blij dat je het vraagt! Binding is een techniek om iemands borsten te minimaliseren, uiterlijk lijken ze kleiner. Sommige transgenders of transmannen gebruiken bindmiddelen (compressie onderkleding) om de borsten tegen het lichaam aan te binden, zo creëert men een vlakkere borst. Een bindmiddel is niet alleen erg strak maar meestal gemaakt van nylon en spandex - waardoor ze soms erg oncomfortabel zit.

Hoewel er risico's aan verbonden zijn, wordt binding beschouwd als veilig indien men op verantwoorde wijze te werk gaat. Binding met "DIY" materialen zoals bandages of tape kan letsels veroorzaken, dus het is belangrijk om een ​​goede bindmiddel te gebruiken.  Absoluut te vermijden: Ace bandages, tape, en soortgelijke alternatieven. 

Menkin : "De mensen gebruiken Binders op verschillende manieren in verschillende vormen. Mensen met astma (eigenlijk elke vorm van longziekte) of wervelkolom misvormingen moeten extra voorzichtig zijn om de longcapaciteit (functie) niet verder te beperken met hun binder. "

Renard : "Binding is niet zonder fysieke risico's, maar voor veel mensen die besluiten om te binden, zijn deze risico's vanwege de emotionele opluchting de moeite waard. 

Een binder aan doen is in het begin geen gemakkelijke klus. Vraag hulp aan een lotgenoot, zij kennen de tips en trukken.

Zodra je hem aan hebt, leg je borst goed in de binder zodat je niet te maken hebt met de gevreesde "uni - boob", één grote heuvel in het midden van je borstkas. Als je lange binder oprolt, probeer hem dan in je broek te stoppen. Je kan ook altijd een lossere stof aan je korte binder naaien zodat je hem beter kan "instoppen".

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb?

Er is geen "one- size-fits -all" binder. Elk merk zal iets anders zijn, dus het is belangrijk om jezelf nauwkeurig te meten om de beste passende binder te kunnen kopen.

Je binder moet behaaglijk zitten, je moet altijd in staat zijn om diep te ademen en comfortabel te bewegen. Lukt dit niet? Dan past je binder niet. Het kan verleidelijk zijn om een ​​maat kleiner te nemen voor een nog platter borst, maar het is nooit een goed idee en zeker niet de moeite waard het risico van een echte blessure te riskeren. 

Menkin : "Er is geen goed antwoord. Het is zo persoonlijk als het vinden van de juiste spijkerbroek. Alle winkels die ik ken waar men binders kan kopen, hebben ook maattabellen. Ik adviseer mensen de tijd om zichzelf vooraf goed te meten alvorens over te gaan tot een aankoop . "

Hoe lang kan je een binder dragen?

De algemene regel lijkt 6-8 uur te zijn, meestal een volledige werk- of schooldag. Als je het ongemakkelijk krijgt, is het tijd voor een pauze.

Menkin : "Pijn is een symptoom van een probleem - je moet naar je lichaam luisteren en lotgenoten kunnen je helpen met de juiste draagwijze. Ongemak is anders dan pijn [ ... ]  jeukende, zwetende , borst- of rugstreek is over het algemeen onaangenaam, neem dan een ​​pauze  en probeer het later nog eens. Zorg voor een propere en droge huid alvorens in te binden. "

Renard : "Luister naar je lichaam; zelfs als je een 2 minuten pauze houdt in de badkamer, zal het al verlichtend helpen. "

Je draagt best je binder niet tijdens het slapen of als je het gevoel hebt ziek te zijn. Als je enkele uren doorbrengt in een vliegtuig of hevig gaat sporten, moet je er voor zorgen dat alles aangenaam zit, niet té spannend. Het vliegtuig of sportschool is niet een geschikte plek om je binder voor de allereerste keer uit te proberen. The Art Of Transliness stelt het dragen van een uitgestrekte bindmiddel voor, een lossere bindmiddel, of " gewoon een sportbeha en baggy t - shirt. 

Check jezelf elke dag na het afnemen van uw binder: Hoe ziet je huid eruit? Hoe voelt het aan? Blijf je huid goed gehydrateerd? Zijn er striemen te zien? Het zijn belangrijke aanwijzingen die je kunnen zeggen of je binder te strak is of dat je hem te lang draagt.

Je bindmiddel moet altijd schoon en droog zijn, dus als je hem niet draagt ​​- verlucht of was het!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly